Međunarodna konferencija "The Best in Heritage 2018 / Najbolji u baštini 2018. - Utjecajni projekti

 

26-28. 09. 2018, Dubrovnik, RH

 

Međunarodna konferencija "The Best in Heritage 2018 / Najbolji u baštini 2018- Utjecajni projekti - prezentacija najuspješnijih muzejskih i baštinskih projekata iz cijelog svijeta, održat će se u Dubrovniku od 26. – 28. 09. 2018. godine.


Kako su nagradni programi u 2017. godini objavljivali pobjednike kategoriju po kategoriju, tako je projekt „Najbolji u baštini“ skupljao informacije i stvarao listu najboljih postignuća u području muzeja, baštine i konzervatorstva. Od 300 laureata iz 45 nagrađivanih shema, Savjetodavni odbor Udruge napravio je selekciju najinovativnijih i najnaprednijih kandidata koji su zatim pozvani na konferenciju u Dubrovniku. Predstavljajući širok spektar od 42 laureata sa 4 kontinenta, konferencija će po sedamnaesti put povezati autore iznimnih dostignuća sa stručnom publikom i javnosti.

Konferencija započinje IMAGINES programom, na kojem će se predstaviti laureati usredotočeni na upotrebu novih tehnologija i multimedije. Skup će imati mnoge „Q&A“ sesije, 2 glavna predavanja te „Spotlight“ prezentaciju na temu programa Europske godine kulturne baštine 2018. Uz ambijent idealan za povezivanje s kolegama iz čitavog svijeta, konferencijski program nudi pregršt kulturnih, društvenih i gastronomskih događaja. Moderatori, prošlogodišnji pobjednici, i ostali sudionici djelovat će kao žiri te glasati za projekt s izrazitim potencijalom za napredak – „Utjecajni projekt 2018. godine“, jedan za IMAGINES i jedan za osnovni program.

Skup je organiziran u partnerstvu s Europom Nostrom (uz podršku programa Kreativna Europa), Međunarodnim vijećem muzeja (ICOM), s podrškom Grada Dubrovnika, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država, te pod sponzorstvom tvrtke Meyvaert Glass Engineering.

Članovi ICOM-a imaju mogućnost registrirati se s povlaštenim kotizacijama.

Poveznice Program i registracija http://www.thebestinheritage.com/conference Više o programu: http://www.thebestinheritage.com/featuring

Kontakt: news@hebestinheritage.com